Scholen op stoom bij verduurzamen

| 10-04-2016 | WISSENKERKE – De teller staat na drie weken actie voor de Vliete uit Wissenkerke op 1050 euro. De Goese Kohnstammschool haalde 737,50 euro op. Dat is respectievelijk zes en drie procent van de streefbedragen voor led-verlichting en zonnepanelen voor de twee scholen.

De Vliete wil 17.875 euro inzamelen, de Kohnstammschool heeft ingezet op 23.350 euro. Volgens directeur Johan van Westenbrugge van de Vliete geeft de teller op schoolhelden.nl voor zijn school een achterhaald beeld. “Het stichtingsbestuur van Nobego, waar de Vliete en de Kohnstammschool onder vallen, heeft inmiddels toegezegd 500 euro te doneren. Daarnaast zijn we in gesprek met enkele bedrijven en organisaties die ook al een donatie toegezegd hebben.”

Kohnstammdirecteur Wim Boddaert geeft aan dat voor zijn school de teller op schoolhelden.nl wel de juiste stand geeft. Maar ook in Goes valt nog wel het een en ander te verwachten. “We hebben elke week een andere actie”, aldus Boddaert. “Vorige week hebben de kinderen lege flessen ingeleverd. Nu doen we een brief naar leveranciers van de school en daarna benaderen we bedrijven die een relatie met de school hebben.”

Boddaert vertelt dat hij signalen heeft gekregen dat mensen met beperkte middelen ook graag iets zouden willen bijdragen. “Daarom hebben we nu ook een kwart led-lamp op de site gezet. Voor de kleinere donaties. Zodoende kan iemand al voor 12,50 euro meedoen.” De Goese schooldirecteur zegt het te betreuren dat de gemeente Goes geen geldelijke bijdrage geeft. Dit in tegenstelling tot de gemeente Noord-Beveland. Die gaf duizend euro aan de Vliete. “Daar zijn wij uiteraard heel erg blij mee”, aldus Van Westenbrugge.

Bron: http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/scholen-op-stoom-bij-verduurzamen-1.5712318