Pilotprojecten succesvol afgerond, scholen worden voorzien van LED verlichting.

| 19-05-2016 | De pilotprojecten bij OBS De Vliete en OBS Prof Dr Kohnstammschool zijn succesvol afgerond. Beide scholen hebben genoeg geld gedoneerd gekregen om hun school volledig te kunnen voorzien van energiebesparend LED verlichting. Hiermee wordt er elk jaar na installatie van de lampen zo’n €1.000,- aan energiekosten bespaard per school.

Naast het opgehaalde geld heeft het de scholen nog meer opgeleverd. Tijdens de actie is er op de scholen aandacht geschonken aan duurzaamheid, wat veel heeft losgemaakt bij de kinderen. Directeur Wim Boddaert van De Kohnstammschool uit Goes is dan ook zeer tevreden over de resultaten, er is iets gaan leven waar de kinderen veel van geleerd hebben. De kinderen zijn op een leuke manier bezig geweest met duurzaamheid, waarmee hun bewustzijn omtrent duurzaamheid vergroot is.

De LED verlichting wordt binnen enkele maanden geïnstalleerd. Hierdoor hebben de scholen snel resultaat en kunnen ze onder gezondere en betere verlichting werken, terwijl er ook nog eens energie bespaard wordt.