Kohnstammschool en De Vliete starten crowdfunding voor zonnepanelen

| 21-01-2016 | GOES – Op de Kohnstammschool is donderdagmiddag een crowdfundingsactie afgetrapt.

In de aula van de openbare basisschool vertelde directeur ‘meester Wim’ Boddaert wat de bedoeling is van de actie. De school probeert via crowdfunding geld bij elkaar te krijgen voor zonnepanelen en led-verlichting.

Bewustwording

“Als wij zelf dit initiatief nemen dan besparen we geld dat we kunnen gebruiken voor de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs”, aldus Boddaert. “En daarnaast is het ook heel goed voor de bewustwording van de kinderen. Zo leren ze wat duurzaamheid is en hoe ze kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst voor onze scholen.”

Schoolhelden

Donateurs kunnen terecht op www.schoolhelden.nl , een site die speciaal is opgericht voor crowdfunding voor verduurzaming van scholen. Daarop is te zien dat woensdag al zo’n actie is begonnen voor obs De Vliete in Wissenkerke. Het benodigde geldbedrag voor beide scholen staat daar ook op vermeld, evenals het al binnengekomen geld.

Bron: http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/kohnstammschool-en-de-vliete-starten-crowdfunding-voor-zonnepanelen-1.5649300#.VqEgCVE9sj4.facebook