Basisscholen Zwolle te oud en te statisch

| 20-08-2016 | ZWOLLE – De huisvesting van menig basisschool in Zwolle laat te wensen over. Het is aan de gemeente om de gebouwen geschikt te maken voor onderwijsvormen die passen bij de 21ste eeuw.
Dit betoogt Henk ter Wee namens alle Zwolse primair onderwijsorganisaties. Ter Wee is bestuursvoorzitter van Vivente, waar vijftien Zwolse basisscholen onder vallen.

Volgens hem is de staat van basisscholen nu te divers. Sommige panden lenen zich onvoldoende voor de onderwijsuitgangspunten van vandaag de dag, terwijl andere gebouwen van alle gemakken voorzien zijn. “Als het gaat om de huisvesting van scholen is er een inhaalslag te maken. Op het gebied van duurzaamheid, maar ook gepersonaliseerd leren vraagt om een andere inrichting en andere vormen van gebouwen”, stelt Ter Wee. Dat het onderhoud van gebouwen sinds vorig jaar op het bordje van onderwijsinstellingen ligt, betekent volgens Ter Wee niet dat er zomaar grote renovatieklussen uitgevoerd kunnen worden. “We hebben beperkte middelen en kunnen het zelfstandig niet financieren. We hebben geen bruidsschat meegekregen.”

De Vivente-baas greep de vergadering van de Zwolse gemeenteraad gisteren aan om aandacht te vragen voor de situatie. De lokale politiek sprak over een nieuw onderwijsplan, waardoor de overgang tussen basis-, voortgezet- en beroepsonderwijs soepeler moet verlopen.

Komend voorjaar komt de gemeente met een nieuw integraal huisvestingsplan voor onderwijs.

Bron: http://www.destentor.nl/regio/zwolle/basisscholen-zwolle-te-oud-en-te-statisch-1.6415834