Willibrordus betaalt in Alphen niet meer voor lampen, maar neemt een abonnement op licht

| 01-09-2017 | ALPHEN – Vraag de kinderen van de Willibrordusschool in Alphen wie er astronaut wil worden en overal stijgen vingers op. Joop Vaane leverde vrijdag meteen het goede nieuws bij die vraag: ‘Jullie zijn allemaal astronaut. En de aarde is je ruimteschip.’

Vaane kwam gisteren vanuit Breda naar Alphen om het nieuwe schooljaar ‘duurzaam en circulair’ te openen. Zijn twee jaar geleden opgerichte bedrijf Schoolhelden richt zich op verduurzaming binnen het onderwijs.

De Willibrordusschool is volgens Vaane de allereerste die overgaat op het betalen van licht in plaats van lampen. Door een abonnement op verlichting te nemen handelt de school volgens de principes van een circulaire economie en bespaart ze bovendien op de energiekosten, maakt Vaane duidelijk. Het gaat om led-lampen, die ook nog eens voor een gezonder klimaat in de klas zouden zorgen.

Om de plechtigheid luister bij te zetten, had Vaane zich in een astronautenpak gehesen. Geleend van een vriend, die er ooit carnaval mee vierde.

Bron: https://www.ad.nl/breda/willibrordus-betaalt-in-alphen-niet-meer-voor-lampen-maar-neemt-een-abonnement-op-licht~ab3cfbe4/