Scholen in Sint-Maartensdijk zijn dringend aan een opknapbeurt toe

| 28-09-2016 | SINT-MAARTENSDIJK – De twee basisscholen in Sint-Maartensdijk zijn dringend aan nieuwbouw of een flinke opknapbeurt toe. De gemeente en de scholen gaan daar binnenkort met elkaar over in gesprek. Het gaat om de christelijke Juliana van Stolbergschool en openbare basisschool De Rieburch.

Volgens directeur Jeroen Pas is op die laatste school met name het kleutergebouw niet meer van deze tijd. “Dat is er later bijgebouwd”, weet hij. “Het was een soort noodgebouw, waarvan toen gezegd is dat het maximaal 25 jaar mee kon. Volgens mij zijn dat er ondertussen al tien meer. Het is er onder meer gehorig en in de zomer is het er binnen net zo warm als buiten.”

De Rieburch is realistisch en zet niet in op volledige nieuwbouw. Het hoofdgebouw, dat meer dan veertig jaar oud is, kan volgens Pas nog prima een tijd mee als het grondig wordt gerenoveerd. “Wel zetten we in op een nieuw kleutergebouw, want daar valt geen eer meer aan te behalen.”

Wethouder Peter Hoek zegt in te zien dat er iets moet gebeuren aan de scholen. “We hebben de afgelopen jaren nog wel dingen laten repareren, zoals leidingen en kozijnen, maar dat was vooral lapwerk. Ik ga binnenkort met de scholen om tafel om naar oplossingen te zoeken.”

http://www.pzc.nl/regio/tholen/scholen-in-sint-maartensdijk-zijn-dringend-aan-een-opknapbeurt-toe-1.6458704