Actie Schoolhelden levert De Vliete en Kohnstammschool veel op

| 11-05-2016 | GOES/WISSENKERKE – De Kohnstammschool in Goes en De Vliete in Wissenkerke hebben het streefbedrag van actie Schoolhelden bij lange na niet gehaald.

Toch heeft het proefproject de scholen veel opgeleverd. “Alle led-verlichting en zonnepanelen komen er”, zegt directeur Wim Boddaert van de Kohnstammschool. “Niet allemaal van het geld van de actie (zo’n 4200 euro), maar het komt er wel. Een deel wordt betaald uit de reserves.”

Volgens Boddaert is de proef om geld in te zamelen voor verduurzaming van de scholen een succes geworden. Ook al is het streefbedrag van 23.350 euro niet gehaald. “De spin-off van het project is erg groot. De samenwerking tussen leerlingen, ouders en teamleden is geweldig. Het is een vliegwiel geworden waardoor het één na het andere in gang gezet wordt. Ik ben blij dat we dit project gestart zijn.”

Donaties

Ook Johan van Westenbrugge van De Vliete spreekt over een nuttige ervaring. “We zijn blij met de donaties en we zijn geactiveerd om na te denken wat we nog meer kunnen.”

Het streefbedrag, 17.875 euro, bleef ook hier buiten bereik. Maar met 2800 euro en nog eens 3000 euro aan materialen van andere sponsoren komt de gewenste verduurzaming er, zegt de directeur. Boddaert: “Dat gaat er allemaal komen. Misschien iets minder panelen dan gehoopt, maar de led-verlichting komt zeker overal.”

Bron: http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/actie-schoolhelden-levert-de-vliete-en-kohnstammschool-veel-op-1.6006828